Search
Close this search box.

Artikkelit

Laatupäivystyksen hallituksen uudet jäsenet Markku Hurme ja Paulus Torkki.
Uutiset

Laatupäivystyksen hallituksessa aloittaa soten vaikuttavuustutkija ja pitkän linjan taloushallinnon osaaja

Laatupäivystys on saanut hallituksensa vahvistukseksi kaksi ulkopuolista jäsentä. Uudet jäsenet ovat tekniikan tohtori Paulus Torkki (kuvassa oikealla) ja taloustieteen maisteri Markku Hurme.

Hallitukseen kuuluvat

Lue »
Henkilöstöpäällikkö Nanna Vänttinen.
Vastuullisuus

“Inhimillisesti kestävä työyhteisö rohkaisee kehittymään ja osal­listu­maan” – Henkilöstö­päällikkö Nanna Vänttinen kertoo hyväntekeväi­syydestä ja työ­hyvinvoin­nista

Paljon on ehtinyt tapahtua viimeisen vuoden aikana, kun silloinen yritysvastuukoordinaattori ja nykyinen henkilöstöpäällikkö Nanna Vänttinen viimeksi istui alas haastateltavaksi vastuullisuusasioista.

Viimeksi Nanna kanssa keskusteltiin yritysvastuun peruspilareista, toiminnan suunnitelmallisuudesta sekä hyväntekeväisyydestä, tällä kertaa keskitymme erityisesti viimeiseen seikkaan.

“Työntekijöitä halutaan osallistaa

Lue »
Sisätautien erikoilääkäri Ville Palojärvi.
Koulutus

Erikois­lääkäri Ville Palojärvi haluaisi koulutuksista käytännönläheisempiä – “Parasta olisi, jos luentoa seuraisi aina harjoitus”

Erikoistumisalan valinta tai edes lääkäriksi opiskelu eivät olleet Ville Palojärvelle itsestään selviä asioita. Hän kävi Helsingin seudulla lukion, josta ei juuri lähdetty korkeakouluun, eikä hänellä ollut suvussa lääkäreitä.

Pieni positiivinen haahuilu on kuitenkin johdattanut hänet sekä sisätautien että akuuttilääketieteen erikoislääkäriksi.

Lue »
Kandista lääkäriksi -uutiskirjeen kirjoittaja Navda Hàna.
Kolumni

Manuilua Meilahdessa – infektioita, sisätauteja ja ihotauteja

Here we go again! 

On aika jakaa kanssanne kuulumisiani harjoittelustani Meilahden sairaalassa. Vuoden viimeinen amanuenssuuri on nyt takana, ja kokemukset ovat olleet äärimmäisen antoisia.

Alun perin tavoitteenani oli päästä harjoittelemaan sisätaudeille saadakseni kattavan yleiskuvan ennen kesän kanditöitä. Jostain syystä päädyinkin

Lue »
Laatupäivystyksen toimitusjohtaja Orhan Özgür.
Haastattelut

Laatu­päivystyksen uusi toimitus­johtaja haluaa entistä tiiviimpää yhteis­työtä hyvinvointi­alueiden kanssa

Pari vuotta liiketoimintajohtajana ja muutaman kuukauden varatoimitusjohtajana toiminut Orhan Özgür astuu Laatupäivystyksen toimitusjohtajan saappaisiin.

– Päätös ryhtyä toimitusjohtajaksi oli helppo saatuani yhtiön hallitukselta luottamuksen. Lisäksi täällä on jo valmiiksi tuttuja, hyviä ihmisiä ympärillä, hän kertoo.

Orhan haluaa uudessa roolissaan keskittyä

Lue »
Osaston seniorilääkäri Mohamed Yahya.
Työpaikat

Yahya etsii osaston seniorilääkäriä työparikseen – onko susta tarttumaan haasteeseen?

Yahyalla on työpari hukassa! Oisko susta hänelle kaveriksi osaston seniorilääkärinä?

– Olisi hienoa, jos työparini olisi yhteistyökykyinen, koulutusmyönteinen ja muutenkin hieno tyyppi, Yahya toivoo.

Tarjoamme perusterveydenhuollon osastohommissa ansioituneelle lääkärille täysaikaisen työn junnumpien seniorina Kouvolan Ratamossa. Seniorina tehtävänäsi on toimia lisensiaattien

Lue »
Laatupäivystys-logo
Artikkelit

Suomen Laatupäivystyksen toimitusjohtaja vaihtuu

Suomen Laatupäivystys Oy:n toimitusjohtaja Hunderra Assefa on päättänyt jättää tehtävänsä välittömästi yhteisellä sopimuksella.  

“Kiitän toimitusjohtajaa erinomaisesta työstä ja koko yrityksen rakentamisesta. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi alkaa välittömästi”, hallituksen puheenjohtaja Johannes Kärkkäinen sanoo.

Suomen Laatupäivystys on lääkärityövoimaa julkiseen terveydenhuoltoon välittävä yritys. Toimintaamme

Lue »
Laatupäivystys-logo
Artikkelit

Tiedote viimeaikaisesta keskustelusta sosiaalisessa mediassa

Suomen Laatupäivystys Oy:n toimitusjohtajaan liittyen on viime päivien aikana käyty keskustelua sosiaalisessa mediassa. Toimitusjohtaja Hunderra Assefa otti sosiaalisessa mediassa kantaa yksityishenkilönä Lähi-idän viimeaikaisiin tapahtumiin.

Suomen Laatupäivystys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton organisaatio. Emme hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tai siihen kannustamista, emmekä

Lue »
Antti Mauno.
Koulutus

Mitä lääkärin etätyössä on hyvä ottaa huomioon? Tsekkaa Antti Maunon 5 vinkkiä!

Lääkäreiden etätyöt ovat pinnalla enemmän kuin koskaan. Vastuulääkärimme Antti Mauno on kokenut etälääkäri, joka on jälleen aloittamassa uusia tehtäviä etänä. Niinpä hän jakaa videolla muillekin vinkkinsä etätyöskentelyyn!

– Kokemusta lääkärinä tulee olla kerrytettynä ennen etätöitä. Vaivat pitää pystyä hoitamaan vastaanotolla,

Lue »
Akuuttilääkäri Ville Salmensuu.
Lääkäritarina

Utelias akuuttilääkäri Ville Salmensuu korostaa yhteistyön ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä

Tietotekniikan parissa uransa aloittanut Ville Salmensuu ehti työskennellä pari vuotta jopa Japanissa teknisenä tietoturvahenkilönä, kunnes homma ei enää tuntunut omalta. Hän tiesi haluavansa tulevaisuudessa auttaa yksittäisiä ihmisiä.

Niinpä Ville vaihtoi tietokoneet lääkärin takkiin.

Nykyisin hän on akuuttilääketieteen erikoislääkäri ja psykologian

Lue »
Lääkärit EKG:n parissa.
Koulutus

Suositut koulutus­­­­tallenteemme odottavat oppimisen nälkäisiä – perehdy vaikka EKG:hen tai hyvään kirjaamiseen

YouTube-kanavaltamme löytyy jo lähes 20 koulutusta, jotka odottavat oppimisen nälkäisiä lääkäreitä. Esimerkiksi kaikki aiemmin pitämämme viikkokoulutukset löydät yhdeltä soittolistalta koottuna. Osa koulutuksista on löytänyt tiensä suurempaan suosioon, ja alta löydätkin viisi suosituinta niistä.

EKG - Tips & Tricks

YouTube-kanavamme
Lue »
Yleislääkäri Suvi Björn-Antila
Lääkäritarina

Yleislääkäri Suvi Björn-Antila nauttii neuvolatyöstä – “Haasteet tekevät työstä merkityksellistä”

Laatupäivystyksen tuorein kouluttajalääkäri, pitkän linjan yleislääketieteen erikoislääkäri Suvi Björn-Antila pitää sydämen asianaan naisten terveyttä. Hän on uransa alusta saakka ollut innostunut neuvolatyöstä.

– Sain ensimmäisen lapseni lääkisopiskelujen aikana. Meillä oli naistentautien kurssi ja gynekologian opettaja pyysi minua kertomaan sadalle opiskelukaverilleni

Lue »
Päivystys

Pitkäaikainen laatupäivystäjä Aapo Laiho haluaa osallistua kaikkiin koulutuksiin – “Koulutukset tuovat varmuutta tekemiseen”

Laatupäivystyksellä pitkään työskennellyt lääkäri Aapo Laiho viihtyy Kouvolan Ratamon päivystyksessä ja arvostaa työssään joustavuutta sekä mahdollisuutta kouluttautua.

– Laatupäivystys on tarjonnut minulle ehdottomasti parhaan vapauden suunnitella työajat ja kehittyä kaikissa taidoissa, hän kertoo.

Aapolla on innokkaana kehittyjänä halu osallistujia kaikkiin

Lue »
Lääksiopiskelija Navada
Kolumni

Kandien oma uutiskirje starttaa – miten sulta taittuu EKG-nauhan tulkinta?

Hei kollegat! Jokainen meistä huomaakin, että kevät saapuu mutta kiire jatkuu. Osalle meistä kevät tuo toivoa, sillä pian vapaus koittaa koulusta ja kädet ovat valmiina töihin, vaikka vapistenkin.

Itselleni tätä vapinaa aiheutti EKG-nauha, kun tein ensimmäisen amanuenssuurijaksoni terkassa toisella vuodella.

Lue »
Sairaalamäki24 hyväntekeväisyystapahtuma.
Vastuullisuus

Toukokuussa touhutaan vuorokauden ympäri – tiedossa porrasnousuja hyvän asian puolesta ja uusi koulutustapahtuma

Laatupäivystyksen koulutuksentäyteinen kevät huipentuu toukokuun lopussa, kun Emergency Medicine Dayn kunniaksi sekä koulutetaan että tehdään hyväntekeväisyyttä vuorokauden ympäri.

Porrasnousuihin haastava hyväntekeväisyystempaus Sairaalamäki24 ja hätätilanteisiin valmistava koulutustapahtuma Emergency Medicine Camp 24 järjestetään perjantaina 26.5 klo 12 – lauantaina 27.5.2023 klo 12.

Lue »
Kirsi Hokkanen Olhava Emergency Medicine Campilla.
Koulutus

Akuuttilääkäri Kirsi Hokkanen viihtyy EMC kouluttajana – “Tapahtumat antavat ammatillisesti paljon”

Kokenut akuuttilääketieteen erikoislääkäri Kirsi Hokkanen on ollut mukana jo kolmella Emergency Medicine Campilla kouluttajana. 

Laatupäivystyksen järjestämät Emergency Medicine Campit ovat moniammatillisia simulaatiokoulutuksia terveydenhuollon ammattilaisille. Tapahtumissa vahvaa roolia näyttelee luonto, jossa simulaatiot ja erilaiset vapaa-ajan aktiviteetit järjestetään.

– Olen aikoinani käynyt

Lue »
Laatupäivystyksen yritysvastuukoordinaattori Nanna Vänttinen.
Vastuullisuus

Yritysvastuun lankoja käsissään pitävä Nanna Vänttinen: “Potilaan hyvä hoito on kaiken keskiössä”

Medipulssilla aiemmin työskennellyt Nanna Vänttinen aloitti viime joulukuussa Laatupäivystyksellä yritysvastuukoordinaattorina. Yhteiskuntatieteilijänä Nannalle on luontaista tarkastella asioita laajemmasta näkökulmasta, joten hän sopii hyvin pitämään Laatupäivystyksen yritysvastuun lankoja käsissään.

– Tehtäviini kuuluu vastuullisuuden ja kestävyyden tarkastelu sekä yritysvastuun kehittäminen Laatupäivystyksen toiminnassa, Nanna

Lue »
Työterveyslääkäri Darius Balciunas.
Lääkäritarina

Työterveyslääkäri Darius Balčiūnas arvostaa työn stressittömyyttä

Vuonna 2019 Medipulssilla aloittanutta ja sieltä rekrytoimintojen yhdistymisen myötä Laatupäivystykselle siirtynyttä Darius Balčiūnasta voidaan hyvällä syyllä pitää Laatupäivystyksen konkarilääkärinä. Hän viihtyy hommissa niin terveyskeskuksessa, päivystyksessä kuin työterveyslääkärinäkin. 

– Minulla on monipuolinen työ, joka ei koskaan kyllästytä. Vaihtelen melkein viikoittain työterveyden,

Lue »
Laatupäivystyksen toimitusjohtaja Hunde.
Vastuullisuus

Hunde yllättyi positiivisesti henkilöstökyselyn tuloksista – “Tämä mentaliteetti vie pitkälle”

Laatupäivystys toteutti tammi-helmikuun vaihteessa ensimmäistä kertaa Ilmarisen työvire- ja työyhteisövire-kyselyt, joilla selvitetään työyhteisön vahvuuksia ja kehityskohteita.

Tulokset yllättivät toimari Hunderra “Hunde” Assefan erinomaisuudellaan.

– Osasin odottaa hyviä tuloksia, koska olemme tehneet paljon töitä työntekijöidemme arjen sujuvoittamiseksi. Silti yllätyin positiivisesti, että

Lue »
Juho Liukkonen ja Ratamon päivystys
Päivystys

Kouvolassa työskentelevä akuuttilääkäri Juho Liukkonen iloitsee Ratamon työporukasta

Akuuttilääketieteen erikoislääkäri Juho Liukkonen on ollut Laatupäivystyksen riveissä mukana alusta asti. Tällä hetkellä hän tekee potilastyötä Ratamon päivystyksessä Kouvolassa, tuutoroi nuoria lääkäreitä ja on mukana järjestämässä koulutuksia.

Juho toimii kouluttajana myös Ultramestareilla, joka kouluttaa Laatupäivystyksen lääkäreitä ultraäänen taitaviksi käyttäjiksi.

Lue »
Haastattelut

Annika Salmi loihtii laatu­kämpistä viihtyisiä koteja lääkäreille

Laatupäivystyksellä on asuntoja ympäri Suomen, jotta lääkärit voivat vaivattomasti levätä vuorojen välissä eri puolilla maata. Kämpät eivät suinkaan ole kolkkoja ja tylsiä, vaan huolella suunniteltuja ja sisustettuja koteja, joihin on mukava tulla.

Laatukämpät on alusta saakka sisustanut kouvolalainen taiteilija Annika

Lue »
Ultraäänikoulutus lääkäreille.
Koulutus

Käytännönläheiset koulutukset innostivat kandeja viime vuonna

Laatupäivystys koulutti vuonna 2022 yli 400 lääkisopiskelijaa vaihtuvista aiheista viidessä eri maassa ja kahdeksassa eri kaupungissa. Suomen lääketieteellisten tiedekuntien lisäksi laatutiimi kävi Romaniassa sekä koulutuskiertueella Baltiassa.

Koulutukset onnistuivat palautteiden perusteella erinomaisesti: vuoden kaikkien koulutusten keskiarvoksi osallistujat antoivat 9,2/10.

Kandikoulutukset on

Lue »
Koulutus

Hoitoelvytys­koulutuksissa opetellaan äärimmäisen tärkeitä taitoja

“Tehokas elvytys parantaa potilaan selviytymisennustetta merkittävästi”

Laatupäivystys on pitänyt tämän syksyn aikana kahdeksan hoitoelvytyskoulutusta työntekijöilleen, kandeille ja muille innostuneille. Elvytys on äärimmäisen tärkeä ja käytännöllinen taito kaikille terveydenhuollon ammattilaisille.

– Elvytys on aidosti tärkeä taito kaikille, niin maallikoille kuin ammattilaisille.

Lue »
Lääkäritarina

Idil Bulhan työskentelee lapsuuden unelma-ammatissaan

Idil Bulhan kertoo innostuneensa lääkärin ammatista kirurgista kertovan tv-ohjelman kautta. Niinpä Idilin äiti kannusti häntä opiskelemaan ja tavoittelemaan unelmiaan. Nyt hän työskentelee haaveammatissaan.

Lääkärin työ voi usein olla stressaavaa, mutta Idilillä on omat keinonsa sen käsittelyyn.

Tsekkaa videolta Idilin koko

Lue »
Päivystys

Akuuttilääkäri Juho Liukkonen nauttii työn ennakoimat­tomuudesta

Akuuttilääketieteen erikois­lääkärinä ja kouluttaja­lääkärinä hääräävä Juho Liukkonen kertoo ansioluettelonsa muistuttavan Aku Ankan omaa. Innokkaalle puuhaajalle ammatteja on ehtinyt kertyä.

Akuuttilääkärin työssä Juhoa kiehtoo erityisesti työn ennakoimattomuus.

– Työssä ei voi stressata, kun ei tiedä mitä vastaan on tulossa. Ja toisaalta

Lue »
Lääkäritarina

Lääkäri Sami Lempinen innostuu uuden oppimisesta

Lukiossa Sami Lempinen sai idean lääkisopinnoista, mutta hylkäsi haaveensa, kun ei uskonut jaksavansa opiskella. Toisten opintojen kautta hän kuitenkin sai itseluottamusta omaan tekemiseensä ja vanha haave palasi mieleen. Lääkärinä hän nauttii ihmisten auttamisesta ja uuden oppimisesta.

Millaisia lääkärin työpäivät ovat? 

Lue »
Päivystys

Eero Ala-Mutka viihtyy päivystyslääkärinä

Vuoden 2020 alussa Helsingistä lääkäriksi valmistunut Eero Ala-Mutka liittyi Laatupäivystyksen riveihin, kun hänelle jo ennestään tuttu Kouvolan päivystys siirtyi laatupäivystäjien vastuulle. Eero onkin viihtynyt parhaiten juuri päivystyksessä.

– Työskentelin alkuun Kouvolan terveyskeskuksissa ja osastolla, mutta nyt teen ainoastaan paria pitkää

Lue »