Search
Close this search box.

Toukokuussa touhutaan vuorokauden ympäri – tiedossa porrasnousuja hyvän asian puolesta ja uusi koulutustapahtuma

Neljättä kertaa järjestettävä hyväntekeväisyystempaus Sairaalamäki24 kokoaa terveydenhuollon ja pelastusalan ammattilaiset yhteen tekemään hyvää 26.–27.5.2023. Tempauksen ohella järjestetään ensimmäistä kertaa myös koulutustapahtuma Emergency Medicine Camp 24.
Sairaalamäki24 hyväntekeväisyystapahtuma.

Laatupäivystyksen koulutuksentäyteinen kevät huipentuu toukokuun lopussa, kun Emergency Medicine Dayn kunniaksi sekä koulutetaan että tehdään hyväntekeväisyyttä vuorokauden ympäri.

Porrasnousuihin haastava hyväntekeväisyystempaus Sairaalamäki24 ja hätätilanteisiin valmistava koulutustapahtuma Emergency Medicine Camp 24 järjestetään perjantaina 26.5 klo 12 – lauantaina 27.5.2023 klo 12.

“On hyvä löytää saareke, jossa voi aidosti kohdata toiset ihmiset”

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat valmiina auttamaan äkillisesti sairastuneita ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Samassa hengessä toteutuu myös hyväntekeväisyystempaus Sairaalamäki24.

Tempauksen aikana Kymenlaakson alueen sairaanhoidon, ensihoidon sekä Ratamokeskuksen henkilökunta kiipeää Kouvolan hyppyrimäen portaita 24 tunnin ajan keräten samalla varoja hyväntekeväisyyteen. Jokainen kävelykierros lisää hyväntekeväisyyspottiin 3 euroa.

Tapahtuman ytimessä on hyvän tekemisen lisäksi yhdessäolo.

– Kiireisen päivystystyön ohelle on hyvä löytää saareke, jossa voi aidosti kohdata toiset ihmiset ja kollegat. Mikäs sen parempaa, että päästään samalla yhdessä keräämään rahaa hyvään tarkoitukseen, vastuulääkäri Johannes Kärkkäinen hehkuttaa.

Jo neljättä kertaa järjestettävä Sairaalamäki24 siirtyy tänä vuonna Ratamokeskuksen viereen, Palomäen kuntoportaisiin. Samalla mukaan on ensimmäistä kertaa kutsuttu myös poliisi ja pelastuslaitoksen henkilökunta.

Sairaalamäki24 tapahtuu Ratamon vieressä.
Palomäen kuntoportaat löytyvät keskeiseltä sijainnilta, läheltä Ratamoa.

Lahjoituskohteena on edellisten vuosien tapaan Hope ry:n Kouvolan toimipiste, joka lahjoittaa kerätyn summan vähävaraisille lapsiperheille Kymenlaaksossa.

– Tällä kertaa keräämme lapsiperheille myös urheiluvälineitä ja vaatteita. Jokainen on tervetullut lahjoittamaan käyttämättömäksi jääneitä hyväkuntoisia varusteitaan paikan päälle.

Viime vuonna nousuja kertyi huikeat 861 ja hyväntekeväisyyteen saatiin kerättyä 2583 euron potti. Johannes ei itse laske kierroksia, vaan tunteja.

– Työpäivän verran nousuja on aina hyvä tehdä, mutta raput ovat jyrkät, joten saa nähdä kuinka äijän käy.

Laatupäivystyksen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä Kymenlaakson hyvinvointialue, FinnEM ry ja Suomen Akuuttilääketieteen yhdistys ry. Tukijoina on muun muassa paikallisia yrityksiä.

“Järjestämme 10 tuntia koulutusta vuorokauden sisällä”

Emergency Medicine Camp 24 -koulutus.
Emergency Medicine Camp 24 -koulutustapahtumassa simuloidaan erilaisia hätätilanteita.

Hyväntekeväisyyden ohella pääsee tänä vuonna myös kouluttautumaan. 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Emergency Medicine Camp 24 on ensihoitoon ja päivystykseen suunnattu webinaari ja simulaatiokoulutus, joka valmistaa ammattilaisia toimimaan erilaisissa hätätilanteissa. 

– Vuorokauden sisällä on tiedossa kaksi webinaaria, joissa pureudutaan ilmatien, hengitysteiden ja verenkierron ongelmiin. Luentojen jälkeen aiheisiin syvennytään vielä simulaatioissa. Järjestämme yhteensä noin 10 tuntia koulutusta vuorokauden sisällä, koulutusasiantuntija Kalle Kinnunen kertoo.

Koulutus tapahtuu sekä Laatupäivystyksen koulutustila Olkkarissa että etänä. Osallistujat voivat seurata joko pelkkiä webinaareja tai saapua Kouvolaan treenaamaan luentojen aiheita vielä simulaatioissa. Koulutusten välille on jätetty aikaa myös levolle ja porrasnousuille.

– Ei hätää, jos et ole vapaana toukokuun lopussa, sillä webinaaritallenteet on katsottavissa puoli vuotta, Kalle vinkkaa.

Löydät koulutuksen tarkemmat tiedot tapahtuman nettisivuilta.

Jaa artikkeli: