Search
Close this search box.

Yritysvastuun lankoja käsissään pitävä Nanna Vänttinen: “Potilaan hyvä hoito on kaiken keskiössä”

Yritysvastuukoordinaattori Nanna huolehtii, että vastuullisuusasiat hoidetaan suunnitelmallisesti. Hän iloitsee siitä, että Laatupäivystyksellä on vastuun peruspilareiden lisäksi panostettu myös hyväntekeväisyyteen.
Laatupäivystyksen yritysvastuukoordinaattori Nanna Vänttinen.

Medipulssilla aiemmin työskennellyt Nanna Vänttinen aloitti viime joulukuussa Laatupäivystyksellä yritysvastuukoordinaattorina. Yhteiskuntatieteilijänä Nannalle on luontaista tarkastella asioita laajemmasta näkökulmasta, joten hän sopii hyvin pitämään Laatupäivystyksen yritysvastuun lankoja käsissään.

– Tehtäviini kuuluu vastuullisuuden ja kestävyyden tarkastelu sekä yritysvastuun kehittäminen Laatupäivystyksen toiminnassa, Nanna kertoo.

Vaikka yritysvastuu kuuluukin ensisijaisesti Nannan työtehtäviin, on se koko työyhteisön asia aina johtoryhmästä työntekijöihin. Esimerkiksi vastuun painopisteitä on työstetty yhdessä tiiminä.

– Yritysvastuumme ja toimintamme keskiössä on potilaan hyvä hoito. Tuemme sekä koulutamme lääkäreitä ja muita työntekijöitämme, jotta he voivat tehdä työnsä hyvin.

Kun lääkärit saavat laadukasta koulutusta, osaavat he myös hoitaa potilaita paremmin. Ja kun lääkärit voivat hyvin, heijastuu sekin heidän työhönsä.

“Teen töitä sen eteen, että asiat tehdään suunnitelmallisesti”

Vastuullisuudesta huolehdittiin toki jo ennen Nannan astumista taloon. Hänen avullaan toimintaan on kuitenkin saatu selkeyttä ja suunnitelmallisuutta.

Laatupäivystys on viimeisen vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia. Töitä on tehty suurella innolla ja hyvällä meiningillä. Nopea kasvu tuottaa kuitenkin myös haasteita, ja suuremmalla yrityksellä on enemmän vastuuta.

– Nopean kasvun vuoksi jotkin pienemmät seikat jäävät helposti hieman jälkeen. Nyt teen töitä sen eteen, että asiat tehdään suunnitelmallisesti, Nanna kertoo.

Nannan työnkuvaan kuuluu koordinoida yritysvastuuta. Hän kokoaa eri osa-alueet yhteen ja pohtii vastuullisuutta kokonaisuutena.

– Tiimimme eri osaajat ovat oman alansa asiantuntijoita, mutta voin auttaa heitä miettimään mitä kestävyys merkitsee heidän työssään ja miten sitä voidaan seurata. Voimme yhdessä pohtia, voiko jotain vielä parantaa.

Yritysvastuun juurruttaminen ajatusmaailmaan ja toimintaan on asia, joka ei tietenkään tule kerralla valmiiksi.

– Kyseessä on prosessi, joka kulkee koko ajan mukana ja jota kehitetään jatkuvasti.

“Pohdimme, miten paras potentiaalimme pääsee kukoistamaan”

Yritysvastuu on laaja käsite, joka kattaa alleen monta eri seikkaa.

– Perinteisesti puhutaan sosiaalisesta-, ympäristö- ja hallinnollisesta vastuusta. Tätä kokonaisuutta minäkin koordinoin työssäni, Nanna kertoo.

Sosiaalisen vastuun peruspalikoihin kuuluu esimerkiksi henkilöstön hyvinvointi sekä yrityksen funktio yhteiskunnassa. Hallinnolliseen vastuuseen taas kuuluu muun muassa talouden pyörittäminen sekä säännöistä kiinni pitäminen. 

HR-tiimiläisenä Nanna miettii paljon työhyvinvointia. Helmikuussa Laatupäivystyksellä toteutettiin työhyvinvointikysely, jonka tulokset yllättivät erinomaisuudellaan.

– Pohdimme miten voimme toimia kestävästi niin, että ihmiset voivat hyvin työssään ja paras potentiaalimme pääsee kukoistamaan. Kyselyn tulokset antoivat osviittaa, että paljon oikeita asioita on jo tehty.

Ympäristövastuun suhteen Nanna pohtii tällä hetkellä erityisesti sitä, miten kestävyyttä voisi vielä paremmin kehittää tapahtumissa.

Yhtenä esimerkkinä paremmasta valinnasta on laatutiimin reissu Kouvolaan, jonne hurautettiin yhdessä junalla autojen sijaan. Samalla matka voitiin hyödyntää koko tiimin yhteiseen palaveriin.

– Kyse on lopulta melko pienistä arjen valinnoista ja ennakoinnista, Nanna kertoo.

“On hienoa tehdä yhdessä hyvää”

Nanna iloitsee siitä, että Laatupäivystys on yritysvastuun peruspilareiden lisäksi halunnut satsata myös puhtaaseen hyväntekeväisyyteen.

– Tänä vuonna hyväntekeväisyytemme painopisteinä on terveydenhuollon tukeminen ulkomailla ja lasten sekä nuorten auttaminen kotimaassa.

Tällä hetkellä Laatupäivystyksellä on käynnissä keräys, jossa halukkaat voivat lahjoittaa maaliskuun nettopalkastaan 3 % hyväntekeväisyyteen. Lisäksi Laatupäivystys tuplaa jokaisen lahjoituksen.

– Olen valikoinut työntekijöillemme muutaman kohteen, joihin he voivat halutessaan helposti lahjoittaa pienen osuuden palkastaan.

Seuraava isompi hyväntekeväisyystempaus on toukokuussa ympäri vuorokauden kestävä Sairaalamäki24. Tapahtumassa jokainen Kouvolan kuntoportailla suoritettu kävelykierros tuo vähävaraisille lapsiperheille tarkoitettuun lahjoituspottiin 3 euroa.

– On hienoa tehdä yhdessä hyvää tällä työporukalla, Nanna hymyilee.

Jaa artikkeli: