Search
Close this search box.

“Inhimillisesti kestävä työyhteisö rohkaisee kehittymään ja osal­listu­maan” – Henkilöstö­päällikkö Nanna Vänttinen kertoo hyväntekeväi­syydestä ja työ­hyvinvoin­nista

Nanna iloitsee, että Laatupäivystys koetaan työnantajaksi, jossa työntekijät voivat vaikuttaa omaan työhönsä ja heidän työhyvinvoinnistaan välitetään.
Henkilöstöpäällikkö Nanna Vänttinen.

Paljon on ehtinyt tapahtua viimeisen vuoden aikana, kun silloinen yritysvastuukoordinaattori ja nykyinen henkilöstöpäällikkö Nanna Vänttinen viimeksi istui alas haastateltavaksi vastuullisuusasioista.

Viimeksi Nanna kanssa keskusteltiin yritysvastuun peruspilareista, toiminnan suunnitelmallisuudesta sekä hyväntekeväisyydestä, tällä kertaa keskitymme erityisesti viimeiseen seikkaan.

“Työntekijöitä halutaan osallistaa myös hyväntekeväisyyden saralla”

Laatupäivystyksen hyväntekeväisyyden painopisteinä ovat nyt toista vuotta terveydenhuollon tukeminen ulkomailla sekä lasten ja nuorten auttaminen kotimaassa. Teemojen sisällä on muun muassa pidetty tiimipäiviä, järjestetty Sairaalamäki24-tempaus ja lahjoitettu rahaa yhdessä päätettyihin kohteisiin.

Yhteistyötä on tehty muun muassa Lääkärit ilman rajoja ja Lääkärin Sosiaalinen Vastuu -järjestöjen sekä Punaisen Ristin ja pienempien paikallisten toimijoiden kanssa.

– Työntekijöitä halutaan osallistaa mukaan kaikessa, myös hyväntekeväisyyden saralla, Nanna korostaa.

Viime vuonna Laatupäivystyksellä kokeiltiin ensimmäistä kertaa tiimien omia hyväntekeväisyyspäiviä, joissa päästiin yhdessä tekemään hyvää työkavereiden kanssa.

Erityisen innoissaan Nanna on markkinointitiimin hyväntekeväisyyspäivästä, jossa tiimiläiset pääsivät hyödyntämään omaa osaamistaan ja harrastuksiaan.

– Markkinointitiimi piti skeittipuistossa lapsille kuvauskisan, jossa kuvaamiseen, skeittaamiseen ja someen perehtyneet tiimiläiset pääsivät loistamaan.

Laatupäivystyksen markkinointitiimin hyväntekeväisyystempaus.

Markkinointitiimin Muttaqi Khan vetämässä kuvausskabaa.

Muut tiimit veivät muun muassa vähävaraisia lapsia Linnanmäelle ja vastaanottokeskuksen perheitä Hoplopiin.

– Olemme myös halunneet mahdollistaa sen, että työntekijät pääsevät itse vaikuttamaan lahjoituskohteisiin.

Maaliskuussa Laatupäivystyksellä on ollut perinteenä, että halukkaat voivat lahjoittaa nettopalkastaan kolme prosenttia haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Laatupäivystys sitten tuplaa nämä lahjoitukset.

– Olen maaliskuisin valinnut muutaman strategiamme mukaisen hyväntekeväisyyskohteen, joista työntekijöiden on helppo valita mieleisensä. Tällä kertaa vaihtoehtoina oli Lääkärit ilman rajoja -järjestön eri kohteita ulkomailla.

Sairaalamäki24 – “Meillä on mahdollisuus tavoittaa yhä suurempi määrä ihmisiä”

Suurin ponnistus hyväntekeväisyyden saralla on vuosittain toukokuun lopulla. Silloin koittaa pitkään ja hartaasti järjestelty Sairaalamäki24-tempaus, joka järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa Kouvolassa 26.–27.5.2024 ja kansainvälisenä akuuttilääketieteen päivänä. Aihe on tällä hetkellä erityisen tärkeä, sillä Kouvolan Ratamokeskuksen yöpäivystys on lakkautusuhan alla.

– Sairaalamäki24 on ympäri vuorokauden kestävä hyväntekeväisyystempaus, jossa terveydenhuollon ja pelastusalan ammattilaiset kiipeävät Ratamon viereisiä Palomäen kuntoportaita vuorokauden ajan. Tänä vuonna mukaan ovat tervetulleita kaikki muutkin.

Sairaalamäki24-hyväntekeväisyystapahtuma.

Hermanni Kärkkäinen kiipesi portaat vuoden 2023 tapahtuman aikana 20 kertaa.

Jokainen suoritettu kävelykierros kerryttää hyväntekeväisyyskassaa kolmella eurolla. Tämän vuoden tapahtumassa kerätyillä varoilla tuetaan Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin lasten ja nuorten toimintaa.

– Odotamme tapahtumaa jo suurella innolla. Saimme MLL:n mukaan myös toteuttamaan ja ideoimaan tapahtumaa, joten meillä on mahdollisuus tavoittaa yhä suurempi määrä ihmisiä.

Vuonna 2023 tapahtuma oli suositumpi kuin koskaan aiemmin ja nousuja tehtiin 2825. Tämä tarkoitti 8475 euron pottia, joka lahjoitettiin lyhentämättömänä vähävaraisia lapsiperheitä tukevalle Kouvolan Hope ry:lle. Tänä vuonna osallistujia ja nousuja odotetaan vieläkin enemmän.

“Saimme kaikista kyselyn osa-alueista loistavat tulokset”

Vastuullisuuteen kuuluu toki muutakin kuin hyväntekeväisyys, joka on hyvä rakentaa vastuullisuuden peruspilareiden päälle. Perinteisesti puhutaan sosiaalisesta-, ympäristö- ja hallinnollisesta vastuusta.

Sosiaaliseen vastuuseen liittyen Laatupäivystyksellä toteutetaan vuosittain mittava henkilöstökysely, jolla kartoitetaan työntekijöiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä työssä. Viimeisin kysely on juuri alkukeväästä tehty.

– Uusimmista tuloksista voi päätellä, että meillä on kivaa olla töissä ja ihmiset voivat työssään pääsääntöisesti tosi hyvin. Työntekijämme kokevat, että työnantaja välittää henkilöstön hyvinvoinnista ja että he pystyvät vaikuttamaan omaan työhönsä liittyviin kysymyksiin, Nanna iloitsee.

Laatupäivystyksen hyödyntämässä Ilmarisen työvirekyselyssä selvisi, että lääkäreiden sekä laatutiimiläisten työvire on erinomainen eli 4,4,/5.

Kyselyssä mitataan myös NPS, eli todennäköisyys sille, että vastaaja suosittelee työnantajaa ystävälle tai kollegalle. Lääkärit antoivat luvuksi 72 ja Laatutiimi jopa 89/100.

Kyselyn tulokset ilahduttivat Nannaa.

– Kaikista kyselyn osa-alueista saimme loistavat tulokset, joten yhtä parasta seikkaa on vaikea nostaa esiin.

Lääkärit antoivat kaikista kyselyn osista keskiarvoksi yli 4/5. Vain riittävästä palautteen saamisesta saatiin tulokseksi 3,6. Kyselyssä kysyttiin lisäksi muun muassa oman vastuun selkeydestä, työn merkityksestä ja välittävästä ilmapiiristä.

– Riittävän palautteen saaminen nousi kyselyssä viime vuonnakin esiin, ja olemmekin saaneet tulosta parannettua siitä. Olemme jatkuvasti kehittäneet esimerkiksi kahdenkeskisiä keskusteluja lääkäreiden ja vastuulääkäreiden välillä.

Vaikka asiat ovat nyt hyvin, halutaan tuloksista pitää kiinni myös jatkossa.

– Emme halua tuudittautua hyviin tuloksiin, vaan pitää huolen siitä, että meillä viihdytään jatkossakin. Organisaation kasvaessa tulee työhyvinvointiin ja -vireeseen kiinnittää entistä tarkemmin huomiota.

Nanna iloitsee, että Laatupäivystys koetaan työnantajaksi, jossa työntekijät voivat vaikuttaa omaan työhönsä ja heidän työhyvinvoinnistaan välitetään.

– Arvoihimme kuuluu yhdessä kasvaminen. Joustava, kannustava ja inhimillisesti kestävä työyhteisö rohkaisee kehittymään ja osallistumaan.

Jaa artikkeli: