Laatupäivystys Akatemian logo

Paras paikka kehittyä nuorena lääkärinä

Laatupäivystys Akatemia tarjoaa erityisesti nuorelle lääkärille suunnitellun ainutlaatuisen kehittymismahdollisuuden Kouvolassa. Vuoden kokonaisuuteen kuuluu neljän kuukauden mittaiset työjaksot osastolla, terkassa ja päivystyksessä. Kun tulet meille vuodeksi Kouvolaan töihin, opit todella hyvin kaiken, mitä lääkärin perustyöstä tulee tietää.

Akatemialaiset pääsevät työskentelemään ja kehittymään keväällä 2022 valmistuneeseen Ratamokeskukseen. Vaikka työllistyt kauttamme julkiselle toimijalle, et ole yksin tai ulkopuolinen: Ratamossa saman katon alla kanssasi työskentelee päivittäin lähemmäs 20 Laatupäivystyksen lääkäriä. Tämän vuoksi saattaa joskus käydä niinkin, että kokeneempi kollega kutsuu sinut lennosta mukaan kiinnostavaan toimenpiteeseen.

Akatemia starttaa osastojaksolla. Ratamon osastot ovat akuutteja yleisosastoja, joissa pääset oppimaan laaja-alaisesti sairauksista, perusterveydenhuollon osastotyöstä ja toimenpiteistä. Eritoten tulet kehittämään osaamistasi arvioida potilaan terveystilannetta kokonaisvaltaisesti.

Osasto on turvallinen työympäristö opetella seniorilääkärin avustuksella. Kokeneempi konsultti on tukenasi päivittäin ja hänen kanssaan pääset harjoittelemaan mm. askites- ja pleurapunktioita, abskessien tyhjennystä sekä UÄ-tutkimuksia.

Työkuorma on kohtuullinen: yhdellä lääkärillä on keskimäärin n. 10–15 potilasta kerrallaan osastolla. Apunasi osastolla on laaja moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat muun muassa fysioterapeutti ja farmaseutti.

Neljän kuukauden jälkeen osastolta siirrytään Ratamon terveyskeskukseen, jossa teet itsenäistä vastaanottotyötä seniorituen avustuksella. Hoidat eri ikäisiä potilaita moninaisine vaivoineen.

Terkassa otat potilaan vastaan, kartoitat, tutkit ja hoidat. Opit tautien kirjoista ja niiden hoidoista. Hoidon jatkuvuuden ja hoitosuhteiden muodostumisen myötä opit myös tuntemaan ja hoitamaan omia potilaitasi. Terkassa opit toimenpiteiden alkeita mm. luomenpoistojen ja punktioiden myötä.

Työnkuva on muokattavissa esim. äitiys- ja ehkäisyneuvolaan kiinnostuksesi mukaan. Myös lyhyt työviikko (esim. 4 x 10 h työpäivät) sekä lomat järjestyvät joustavasti.

Akatemia päättyy neljän kuukauden jaksoon päivystyksessä, joka on Laatupäivystyksen sydän ja ydin. Päivystyksessä sinulle kertyy arvokasta kokemusta, jonka hyödyt ulottuvat pitkälle. Volyymi ja nopeatahtinen työ kehittävät päätöksentekokykyäsi ja taitoasi reagoida nopeasti haastaviinkin tilanteisiin. 

Laatupäivystäjät pitävät huolta Ratamon ympärivuorokautisesta sairaalapäivystyksestä, joten siellä et ole koskaan yksin. Kanssasi työskentelee kokeneita erikoislääkäreitä ja pääset itsekin hoitamaan mielenkiintoisia potilaita. Päivystyksessä on hyvät mahdollisuudet kuvantamiseen, jatkotutkimusten järjestämiseen sekä konsultaatioon. Laatupäivystys Akatemia on loistava tilaisuus päästä tekemään duunia Ratamon suosittuun päivystykseen, johon ei nuorena lääkärinä ole oikopolkua.

Tiiviimmän työviikon suunnittelu sekä erilliset viikonloppu- tai iltapäivystykset ovat mahdollisia. Laatupäivystäjä pärjää missä vaan – me panostamme koulutukseen ja kehittymiseesi.

Elvytyksen harjoittelua nukella

Koulutukset

Järjestämme akatemialaisille viikoittain 1–4 tuntia käytännönläheistä koulutusta, joka tukee työjaksoasi ja kehittymistäsi lääkärinä. Laatupäivystyksen lääkärinä sinulla on varmistettu pääsy kaikkiin koulutuksiimme (pois lukien Olhava ja Pyhä EMC).

Oppimisesi buustaamiseksi saat lisäksi akatemian ajaksi omaan käyttöösi uä-laitteen, jolla voit harjoitella ultraamista kotonakin – toistojen myötä kehityt takuulla huippu-ultraajaksi. Ja kun olet ollut meillä töissä kaksi vuotta, saat laitteen omaksesi.

Konsultaatiotuki

Laatupäivystyksen lääkärinä saat oman sähköisen konsultaatiotukiryhmän, jossa voit matalalla kynnyksellä konsultoida vastuulääkäreitämme niin potilastilanteissa kuin urapolullakin. Vastuulääkärin pääset tapaamaan myös 3 kuukauden välein järjestettävässä mentorointikeskustelussa. Sinua varten on lisäksi jo valmiiksi mietitty, milloin mihinkin koulutukseen kannattaa osallistua ja miten ne tukevat sen hetkistä työjaksoasi.

Lääkärit Yahya ja Heidi
Olkkari

Olkkari

Meillä on Kouvolassa oma huippumagee olkkari, jossa pääset pelailemaan pleikkaa ja bilistä sekä viettämään leffa- ja saunailtoja muiden Laatupäivystyksen lääkäreiden kanssa.

Olkkari on lisäksi täysin varusteltu simulaatiokoulutustila, jossa pidämme Akatemian viikkokoulutukset. Tila on lääkäreidemme oma oppimis- ja hengailupaikka, joka sijaitsee Kouvolan keskustassa vain kilsan päässä Ratamosta.

Asuminen ja palkkaus

Järjestämme kaikille akatemialaisille kävelymatkan päästä Ratamosta viihtyisän laatukämpän, jonka paikallinen sisustussuunnittelija on laittanut vimpan päälle. Huokeaan vuokraan kuuluu sähkön ja veden lisäksi viikoittainen siivous ja puhtaiden petivaatteiden vaihto. Jos oot tulossa Kouvolaan kaveriporukalla, voimme järkätä teille kodikkaan kimppakämpän. Koko akatemian ajalta palkka on kaikille lääkäreille 65 euroa tunnilta.

Laatupäivystyksen asunto Kouvolassa

Akatemian aloitusajat

Akatemia käynnistyi vuoden 2023 alussa. Koko vuodelle on luvassa kolme saapumiserää, joista jokaiseen valitaan mukaan vain neljä lääkäriä. Akatemian aloituksen voi helposti sovittaa esim. omaan valmistumiseen. 

Palautteita osastotyöjaksosta

Akatemiaan valituille tarjoamme

  • Huippuammattilaisten konsultaatiotuen potilastilanteissa ja urapolulla
  • Joka viikko 1–4 h käytännönläheistä koulutusta
  • Olkkarin, jossa mm. sauna, bilis ja pleikkari sekä aamupalatarjoilu arkisin
  • UÄ-laitteen omaan käyttöön
  • 65 euron tuntipalkan vuoden ajalle
Laatupäivystys Akatemian logo

Hae mukaan Akatemiaan

Usein kysytyt kysymykset

Osastojakso on oppimisen kannalta tosi arvokas kokemus. Siellä opit hahmottamaan terveydenhuollon kokonaisuutta ja pääset turvallisesti opettelemaan seniorilääkärin ja kavereiden kanssa. Osastolla on mahdollista käyttää uä:tä jatkuvasti, joten jakson aikana opit omatoimiseksi ultraajaksi, jonka ei tarvitse lähettää potilaita eteenpäin.

Osastolla tehdään viisipäiväistä työviikkoa. Terkassa onnistuu lyhyt työviikko esim. 4x10h työpäivät. Myös päivystysjaksolla voi tehdä pidempää päivää muutaman kerran viikossa.

Koulutusaiheita ovat esim. toiminta vuodeosastolla, lääkityksen kokonaisarvio, neuvola, hoitoelvytys ja vaihtuvat ultraääniaiheet. Akatemiavuoden loppupuolella pääset osallistumaan myös ALS-kurssille ja Ultramestareiden uä-koulutuskokonaisuuteen. 

Voi. Kanssamme on helppo asioida yrittäjänä, sillä meillä on tästä paljon omakohtaista kokemusta. Voimme auttaa sinua osakeyhtiön perustamisessa ja valitsemaan tilitoimiston, joka ymmärtää lääkäribisneksen lainalaisuudet.

Toistaiseksi kyllä. Tavoitteenamme on kuitenkin lähitulevaisuudessa laajentaa Akatemia myös muille paikkakunnille.