Search
Close this search box.
Laatupäivystys Akatemian logo

Paras paikka kehittyä nuorena lääkärinä

Laatupäivystys Akatemia tarjoaa nuorelle lääkärille suunnitellun ainutlaatuisen kehittymismahdollisuuden Kouvolassa. Vuoden kokonaisuuteen kuuluu jaksot osastolla ja terkassa, joissa sinulla on vahva konsultaatiotuki. Kun tulet vuodeksi Akatemiaan, opit todella hyvin sen, mitä lääkärin perustyöstä tulee tietää.

Akatemialaiset pääsevät työskentelemään ja kehittymään keväällä 2022 valmistuneeseen Ratamokeskukseen. Vaikka työllistyt kauttamme julkiselle toimijalle, et ole yksin tai ulkopuolinen: Ratamossa saman katon alla kanssasi työskentelee päivittäin lähemmäs 20 Laatupäivystyksen lääkäriä. Tämän vuoksi saattaa joskus käydä niinkin, että kokeneempi kollega kutsuu sinut lennosta mukaan kiinnostavaan toimenpiteeseen.

Kouvolan osastot ovat akuutteja yleisosastoja. Pääset oppimaan laaja-alaisesti sairauksista, perusterveydenhuollon osastotyöstä ja toimenpiteistä. Eritoten tulet kehittämään osaamistasi arvioida potilaan terveystilannetta kokonaisvaltaisesti.

Osasto on turvallinen työympäristö opetella seniorilääkärin avustuksella. Kokeneempi konsultti on tukenasi päivittäin ja hänen kanssaan pääset harjoittelemaan mm. askites- ja pleurapunktioita, abskessien tyhjennystä sekä UÄ-tutkimuksia.

Työkuorma on kohtuullinen: yhdellä lääkärillä on keskimäärin n. 10–15 potilasta kerrallaan osastolla. Apunasi osastolla on laaja moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat muun muassa fysioterapeutti ja farmaseutti.

Terveyskeskuksessa teet itsenäistä vastaanottotyötä seniorituen avustuksella. Hoidat eri ikäisiä potilaita moninaisine vaivoineen.

Terkassa otat potilaan vastaan, kartoitat, tutkit ja hoidat. Opit tautien kirjosta ja niiden hoidoista. Hoidon jatkuvuuden ja hoitosuhteiden muodostumisen myötä opit myös tuntemaan ja hoitamaan omia potilaitasi. Terkassa opit toimenpiteiden alkeita mm. luomenpoistojen ja punktioiden myötä.

Työnkuva on muokattavissa esim. äitiys- ja ehkäisyneuvolaan kiinnostuksesi mukaan. Myös lyhyt työviikko (esim. 4 x 10 h työpäivät) sekä lomat järjestyvät joustavasti.

Elvytyksen harjoittelua nukella

Koulutukset

Järjestämme akatemialaisille suunnattuja koulutuksia, jotka tukevat työjaksoasi ja kehittymistäsi lääkärinä. Toteutamme koulutuksia myös toiveiden mukaan.

Laatupäivystyksen lääkärinä sinulla on varmistettu pääsy kaikkiin muihinkin koulutuksiimme (pois lukien pidemmät EMC-leirit).

Konsultaatiotuki

Lääkärinämme saat oman konsultaatiotukiryhmän, jossa voit matalalla kynnyksellä konsultoida vastuulääkäreitämme niin potilastilanteissa kuin urapolulla. Vastuulääkärin pääset tapaamaan myös 3 kuukauden välein järjestettävässä mentorointikeskustelussa. Sinua varten on lisäksi jo valmiiksi mietitty, milloin mihinkin koulutukseen kannattaa osallistua ja miten ne tukevat sen hetkistä työjaksoasi.

Lääkärit Yahya ja Heidi
Olkkari

Olkkari

Meillä on Kouvolassa oma huippumagee olkkari, jossa pääset pelailemaan pleikkaa ja bilistä sekä viettämään leffa- ja saunailtoja muiden laatupäivystysläisten kanssa.

Olkkari on lisäksi täysin varusteltu simulaatiokoulutustila, jossa pidämme säännöllisesti käytännönläheisiä koulutuksia. Tila on lääkäreidemme oma oppimis- ja hengailupaikka, joka sijaitsee Kouvolan keskustassa vain kilsan päässä Ratamosta ja lähellä juna-asemaa.

Asuminen ja palkkaus

Järjestämme kaikille akatemialaisille kävelymatkan päästä työpisteestä viihtyisän laatukämpän, joka on laitettu vimpan päälle. Huokeaan vuokraan kuuluu sähkön ja veden lisäksi viikoittainen siivous ja puhtaiden petivaatteiden vaihto. Jos oot tulossa kehittymään kaveriporukalla, voimme järkätä teille kodikkaan kimppakämpän. Koko Akatemian ajalta palkka on kaikille lääkäreille 65 euroa tunnilta.

Laatupäivystyksen asunto Kouvolassa

Akatemian aloittaminen

Suosittuun Akatemiaamme on nyt avattu jatkuva haku, ja aloitus on sen myötä entistä joustavampaa! Voit helposti sovittaa aloituksen omaan valmistumiseesi tai elämäntilanteeseesi sopivaksi. Täytämme paikat hakujärjestyksessä potentiaalisten hakijoiden kesken.

Palautteita osastotyöjaksosta

Akatemiaan valituille tarjoamme

  • Huippuammattilaisten konsultaatiotuen potilastilanteissa ja urapolulla
  • 3 kuukauden välein mentorointikeskustelu vastuulääkärin kanssa
  • Säännöllisesti käytännönläheistä koulutusta
  • Olkkarin, jossa mm. sauna, bilis ja pleikkari
  • Kilpailukykyinen palkka
Laatupäivystys Akatemian logo

Hae mukaan Akatemiaan

Usein kysytyt kysymykset

Osastolla tehdään viisipäiväistä työviikkoa. Terkassa onnistuu lyhyt työviikko, esim. 4 x 10 h työpäivät.

Akatemiassa on pienryhmäkoulutusta tärkeistä kliinisistä aiheista. Koulutusaiheita ovat esim. toiminta vuodeosastolla, lääkityksen kokonaisarvio, hoitoelvytys ja vaihtuvat ultraääniaiheet. Akatemiavuoden loppupuolella pääset osallistumaan myös ALS-kurssille ja Ultra-Mestareiden uä-koulutuskokonaisuuteen. 

Voi. Kanssamme on helppo asioida yrittäjänä, sillä meillä on tästä paljon omakohtaista kokemusta. Voimme auttaa sinua osakeyhtiön perustamisessa ja valitsemaan tilitoimiston, joka ymmärtää lääkäribisneksen lainalaisuudet.

Toistaiseksi kyllä.  Tavoitteenamme on lähitulevaisuudessa laajentaa Akatemia myös muille paikkakunnille.

© Suomen Laatupäivystys Oy 2024