Search
Close this search box.

Eero Ala-Mutka viihtyy päivystyslääkärinä

Vajaa pari vuotta sitten Laatupäivystyksen lääkärinä aloittanut Eero Ala-Mutka on ehtinyt kokeilla jo kaikenlaista: terkkaa, osastoa ja päivystystä sekä koulutuksia niin oppilaan kuin kouluttajankin näkökulmasta.

Vuoden 2020 alussa Helsingistä lääkäriksi valmistunut Eero Ala-Mutka liittyi Laatupäivystyksen riveihin, kun hänelle jo ennestään tuttu Kouvolan päivystys siirtyi laatupäivystäjien vastuulle. Eero onkin viihtynyt parhaiten juuri päivystyksessä.

– Työskentelin alkuun Kouvolan terveyskeskuksissa ja osastolla, mutta nyt teen ainoastaan paria pitkää päivystysvuoroa viikossa. Päivystys on oma juttuni, se on minulle mielekkäintä, hän kertoo.

 

“Ultraääni on päivystyksessä ihan ehdoton”

Tarjotakseen potilaille parasta mahdollista hoitoa, Laatupäivystys panostaa lääkäreidensä koulutukseen. Eero tiesi heti haluavansa osallistua ainakin ALS- sekä ultraäänikoulutuksiin.

– Koulutukset ovat olleet tosi hyviä ja niistä on saanut paljon apua käytäntöön. Esimerkiksi ultraääni on päivystyksessä ihan ehdoton. Se nopeuttaa toimintaa ja on muutenkin kiva harrastus, hän hehkuttaa. Tänä syksynä Eero on toiminut myös itse kouluttajan roolissa hoitoelvytyskoulutuksissa.

– Olen vielä aika alkutekijöissä kouluttajana, mutta on se kyllä mukavaa vaihtelua normaaliin työhön. Samalla myös näkee kollegoita ja Laatupäivystyksen uusia lääkäreitä.

 

“Kaikki tekevät yhdessä töitä ja auttavat toisiaan”

Laatupäivystyksellä Eero on pitänyt erityisesti rennosta ilmapiiristä ja hyvistä kollegoista.

– Varsinkin päivystyksessä huomaa, miten kaikki tekevät yhdessä töitä ja auttavat toisiaan. Kukaan ei jää pulaan missään roolissa.

Eeron mukaan muutkin hommat ovat aina toimineet kuten pitääkin.

– Olen pystynyt joustavasti sopimaan vuorot ja lomat. Monilla muilla firmoilla on saattanut joutua vääntämään esimerkiksi vuoroista. Laatupäivystyksellä kaikki on toiminut, eikä minulla ole mitään valittamista.

Lokakuussa 2022 Eero lähti koulutustiimin kanssa The European Emergency Medicine -kongressiin Berliiniin. Reissun hän mainitsee mieleenpainuvimmaksi muistokseen Laatupäivystyksellä.

– Tapahtumassa oli Suomesta, Euroopasta ja Amerikasta muita päivystyksessä työskenteleviä lääkäreitä. Oli mukava jutella kollegoiden kanssa. Kävimme joka päivä Laatupäivystyksen porukalla yhdessä syömässä ja viimeisenä iltana vielä keilaamassa. Se oli mukavaa työn ulkopuolista puuhaa.

Jaa artikkeli: