Pari vuotta liiketoimintajohtajana ja muutaman kuukauden varatoimitusjohtajana toiminut Orhan Özgür astuu Laatupäivystyksen toimitusjohtajan saappaisiin.
– Päätös ryhtyä toimitusjohtajaksi oli helppo saatuani yhtiön hallitukselta luottamuksen. Lisäksi täällä on jo valmiiksi tuttuja, hyviä ihmisiä ympärillä, hän kertoo.
Orhan haluaa uudessa roolissaan keskittyä erityisesti siihen, että Laatupäivystyksen yhteiskunnallinen vaikutus on nettopositiivinen.
– Suuri osa terveydenhuollon kustannuksista lähtee lääkärin kynästä. Meidän on mahdollistettava se, että ammattilaiset voivat keskittyä hoitopäätöksiin.
Tärkeä keino vaikuttavuuden lisäämiseen löytyy koulutuksista.
– Koulutamme jatkuvasti lääkäreitämme tekemään hyviä päätöksiä potilaan parhaaksi.
“Uskon aidosti, että nettovaikutuksemme yhteiskuntaan on positiivinen”
Orhan pohtii astuneensa uuteen tehtäväänsä toimialan näkökulmasta tuuliseen aikaan.
– Niin sanotut vuokralääkärifirmat ovat olleet mediassa erittäin negatiivisessa valossa. Haluan levittää tietoisuutta siitä, miksi Laatupäivystys on hyvin erilainen toimija verrattuna stereotyyppiseen vuokralääkärifirmaan.
Orhan haluaa avata keskustelua ja vuorovaikutusta hyvinvointialueiden sekä muiden kunnallisten sote-päättäjien kanssa.
– Avoimen vuorovaikutuksen ja yhteistyön kautta pystymme tukemaan julkista terveydenhuoltoa laadukkaasti. Jatkossa suuntaamme hyvinvointialueiden kanssa kohti entistä tiiviimpää ja merkityksellisempää yhteistä lisäarvon tuottoa.
Laatupäivystyksellä uskotaan, että onnistumalla potilaan kanssa, onnistutaan myös liiketoiminnassa. Siksi yrityksessä koulutetaan omien työntekijöiden lisäksi myös tilaaja-asiakkaiden ammattilaisia ja panostetaan kattavaan konsultaatiotukeen.
– Vaikka Laatupäivystys tarjoaakin ostopalveluita julkiselle puolelle, uskon aidosti, että päivystystoiminnassa hintalapun takana oleva nettovaikutuksemme yhteiskuntaan on positiivinen.
Myös lääkäreiden hyvinvoinnilla on kokonaiskuvassa merkitystä.
– On tärkeää, että Laatupäivystys on työpaikka, jossa ihmiset voivat hyvin. Haluamme olla aidossa vuorovaikutuksessa työntekijöidemme kanssa ja ylläpitää hyvää työilmapiiriä. Tämä edistää paitsi heidän hyvinvointiaan myös potilasturvallisuutta ja laadukasta hoitoa, Orhan sanoo.
Lue myös: Kalle Kinnunen kannustaa lääkäreitä kouluttautumaan – ”Se jos jokin on vaikuttavaa terveydenhuoltoa”