Search
Close this search box.

Laatupäivystyksen hallituksessa aloittaa soten vaikuttavuustutkija ja pitkän linjan taloushallinnon osaaja

Tekniikan tohtori Paulus Torkki ja taloustieteen maisteri Markku Hurme vahvistavat Laatupäivystyksen hallitusta pitkällä ja vankalla kokemuksellaan. Yhdessä muun porukan kanssa hallitus keskittyy erityisesti Laatupäivystyksen yhteiskunnalliseen arvontuottoon.
Laatupäivystyksen hallituksen uudet jäsenet Markku Hurme ja Paulus Torkki.

Laatupäivystys on saanut hallituksensa vahvistukseksi kaksi ulkopuolista jäsentä. Uudet jäsenet ovat tekniikan tohtori Paulus Torkki (kuvassa oikealla) ja taloustieteen maisteri Markku Hurme.

Hallitukseen kuuluvat lisäksi puheenjohtaja Johannes Kärkkäinen sekä omistajalääkärit Antti Mauno, Mohamed Ahmed ja Mohamud Mohamed. Hallitus kokoontuu kuukausittain yhdessä toimitusjohtaja Orhan Özgürin kanssa.

– Odotan innolla yhteistyötämme Pauluksen ja Markun kanssa. Tulemme yhdessä laatupäivystysläisten ja uuden hallituksen kanssa vahvistamaan entisestään Laatupäivystyksen yhteiskunnallista asemaa arvoa tuottavana toimijana, toimitusjohtaja Orhan sanoo.

Paulus Torkki: “Laadun lisäksi myös tuottavuus tulee ottaa huomioon“

Paulus Torkki on monelle soteammattilaiselle tuttu vaikuttavuustutkija, joka työskentelee Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa apulaisprofessorina.

– Minua kiinnostaa, miten terveyspalveluita voidaan kehittää entistä paremmaksi. Laatupäivystyksestä on kehittynyt minulle sellainen kuva, että täällä on kova halu kehittää toiminnan laatua ja tuottavuutta, Paulus kertoo.

Paulus kertoo vahvistavansa Laatupäivystyksen toimintaa syvällisellä tuntemuksellaan terveyspalveluiden järjestelystä. Ala on hänelle tuttu eri näkökulmista.

– Olen terveyspalveluissa lähtökohtaisesti julkisesti järjestetyn järjestelmän kannattaja. Tietyissä tapauksissa on kuitenkin järkevämpää tuottaa palvelu yksityisesti. Kuitenkin niin, että yhteiskunnallisen hyödyn näkökulma on vahvasti mukana, ei pelkästään voiton maksimointi. Laadun lisäksi myös tuottavuus tulee ottaa huomioon.

Paulus odottaa yhteistyötä innokkain ja hyvin fiiliksin.

– Laatupäivystyksellä on hyvä porukka. Odotan innolla, miten pystymme kehittämään toimintaa entisestään ja tuottamaan ehkä uudentyyppisiäkin palveluita. Toivon avointa dialogia eri ihmisten kanssa.

Markku Hurme: “Palveluita tuotetaan tavalla, joka säästää yhteiskunnan varoja”

Pitkän linjan taloushallinnon osaaja Markku Hurme on toiminut alalla jo 30 vuotta. Hän lähti mukaan hallitukseen mielenkiinnosta Laatupäivystystä kohtaan.

– Laatupäivystyksellä on iso kasvupotentiaali ja koen yrityksen tekevän merkityksellistä työtä. Tarjotut palvelut ovat yhteiskunnallisesti tarkasteltunakin kestäviä ja palveluita tuotetaan tavalla, joka säästää yhteiskunnan varoja, Markku kertoo.

Hän tuo Laatupäivystyksen toimintaan mukaansa vahvan talousjohtamisen näkemyksensä sekä kokemuksensa.

– Kun suunnittelemme tarjouksia ja palveluita hyvinvointialueille, autan meitä löytämään taloudellisesti kaikkia osapuolia tyydyttävät ratkaisut

Markkukin aloittaa yhteistyön hyvissä tunnelmissa. Hänellä on mielessään erityisesti Laatupäivystyksen hyvä työ Kouvolassa.

– Kouvolan päivystys on esimerkki siitä, miten Laatupäivystys on onnistunut aidosti tuottamaan hyvinvointialueelle taloudellista hyvää. Odotan mielenkiinnolla, mihin se johtaa muualla, Markku päättää.

Jaa artikkeli: