Search
Close this search box.

Hoitoelvytys­koulutuksissa opetellaan äärimmäisen tärkeitä taitoja

Osallistujat ovat kehuneet Laatupäivystyksen suosittuja hoitoelvytyskoulutuksia muun muassa niiden käytännöllisyyden vuoksi. Elvytys on taito, jota on hyvä kerrata säännöllisesti.

“Tehokas elvytys parantaa potilaan selviytymisennustetta merkittävästi”

Laatupäivystys on pitänyt tämän syksyn aikana kahdeksan hoitoelvytyskoulutusta työntekijöilleen, kandeille ja muille innostuneille. Elvytys on äärimmäisen tärkeä ja käytännöllinen taito kaikille terveydenhuollon ammattilaisille.

– Elvytys on aidosti tärkeä taito kaikille, niin maallikoille kuin ammattilaisille. Ihan sama opiskeleeko vai onko ollut jo 20 vuotta töissä. Taitoa täytyy harjoitella ja kerrata, sillä elvytystilanteita ei välttämättä tule usein vastaan. Tehokas elvytys parantaa potilaan selviytymisennustetta merkittävästi, kertoo Laatupäivystyksen koulutusvastaava Johanna Grönroos.

Hoitoelvytyskoulutuksissa käydään alkuun läpi ilmatien hallinta sekä PPE+D AED-laitteella. Lopuksi taitoja harjoitellaan vielä hoitoelvytys-minisimulaatiolla. Osallistujat ovat pitäneet koulutuksista kovasti: syksyn koulutusten keskimääräinen arvosana on 9,6.

– Osallistujat ovat kehuneet esimerkiksi koulutusten käytännöllisyyttä, simulaatio-osuutta ja hyvää ilmapiiriä. Eräs osallistuja jopa toivoi pääsevänsä elvytystilanteeseen koulutuksen jälkeen.

Loppuvuodelle koulutuksia on luvassa vielä useille eri päiville niin Helsingin Malmilla kuin Kouvolan uudenkarheassa koulutustilassa.

– Kouvolan koulutustila on muuten maailman siistein koulutustila! Oikein harmittaa, etten voi työskennellä siellä koko ajan, Johanna naurahtaa.

Jaa artikkeli: