Search
Close this search box.

Käytännönläheiset koulutukset innostivat kandeja viime vuonna

Kandit pitivät viime vuonna erityisesti käytännöllisistä koulutuksista, joissa he pääsivät itse laittamaan kädet saveen. Varsinkin ultraäänikoulutuksia toivottiin lisää.
Ultraäänikoulutus lääkäreille.

Laatupäivystys koulutti vuonna 2022 yli 400 lääkisopiskelijaa vaihtuvista aiheista viidessä eri maassa ja kahdeksassa eri kaupungissa. Suomen lääketieteellisten tiedekuntien lisäksi laatutiimi kävi Romaniassa sekä koulutuskiertueella Baltiassa.

Koulutukset onnistuivat palautteiden perusteella erinomaisesti: vuoden kaikkien koulutusten keskiarvoksi osallistujat antoivat 9,2/10.

Kandikoulutukset on suunnattu pääosin 4.–6. vuoden opiskelijoille, sillä aiheet sopivat hyvin kliinisen vaiheen opintoihin. Laatupäivystyksen oppilaitosyhteistyövastaava Hajar “Hami” Mahdavi pitää ainoastaan opiskelijoille suunnattuja koulutuksia varsin toimivana konseptina.

– Kun koulutuksessa on vain kandeja, on tunnelma heti rennompi. Tällöin heillä on myös matalampi kynnys esittää kysymyksiä, Hami kertoo.

Käytännönläheisissä hands-on-koulutuksissa kandit ovat harjoitelleet ultraääntä, elvytystä ja suturointia. Luentokoulutuksissa he taas ovat päässeet oppimaan muun muassa monipuolisista päivystysaiheista sekä potilaan tutkimisesta.

Hami ja RiSLO ry:n varapuheenjohtaja Mustafa Al-Jubouri Riiassa syksyllä 2022.

Osallistujat ovat pitäneet varsinkin hands-on-koulutuksista. Niiden arvosanaksi he ovat antaneet 9,6. 

– Erityisesti ultraäänikoulutukset on olleet suosittuja. Koulutusten jälkeisillä illallisilla osallistujat toivovat usein aiheesta lisää koulutuksia, Hami sanoo.

Myös luentomuotoisista koulutuksista on tykätty. Etenkin, jos opiskelijat ovat saaneet itse vaikuttaa aiheeseen. Niiden arvosanaksi on annettu 8,7.

Hami kertoo, että Laatupäivystyksen rento tekemisen meininki välittyy koulutuksissa. Siitä tulee positiivisia kommentteja osallistujilta. Koulutuksissa kandit ovat myös innostuneet Laatupäivystyksen tarjoamista työpaikoista.

– Tällä hetkellä kandipaikkojen perään tulee kyselyä enemmän kuin meillä on tarjota.

Jaa artikkeli: