Search
Close this search box.

Päivystystyö Vaasassa

Kaunis rannikkokaupunki kutsuu laajan päivystyksen sairaalaan uusia lääkäreitä! Toimimme Vaasan keskussairaalan päivystyksessä, mistä löytyvät myös kavereina samoista tiloista kirurgian, sisätautien sekä akuuttilääketieteen päivystys. VKS toimii ns. laajan päivystyksen periaatteella, mikä mahdollistaa keskussairaalan kapasiteetin sekä monipuolisuuden. Paikan päältä löytyvät mm. 24/7 CT-kuvantaminen sekä erikoislääkärikonsultaatiot.

Vaasan HVA on pitkälti kaksikielinen alue ja osa potilaista on hyvä pystyä hoitamaan ruotsiksi.

Kenelle työ sopii?

Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksen hommat sopivat lisensiaatille, jolla on jo jonkin verran päivystyskokemusta vyöllään ja haluaa oppia uutta. Töitä päivystyksessä tai kiirevastaanotoilla on löydyttävä historiasta, sillä työssä vaaditaan suoriutumista kohtuullisen korkealla tasolla. Yle-päivystyksessä ei kuitenkaan tarvitse olla aivan kokenut konkari, sillä paikalla on myös muita Laatupäivystyksen lääkäreitä sekä erikoisalapäivystäjät.

Tyypillisesti palkkaamme lisensiaatin vähintään muutaman kuukauden mittaiselle työjaksolle, jolloin voimme mahdollistaa hyvän mentor-toiminnan sekä laadukkaat koulutukset. Kokeneet ammattilaiset voimme työllistää joustavammin. LK5-oikeuksilla otamme kandidaatteja töihin pidempiin työjaksoihin, jolloin työt tehdään kaverin kanssa parityönä.

Katsomme eduksi taidon osata puhua sekä suomea että ruotsia potilaiden kanssa. Työllistämme enintään yhden yksikielisen lääkärin per päivä. Tarjoamme yksityisopetusta erityisesti ruotsin kielen kertaamiseen, jos se tuntuu epävarmalta. 

Vaasan päivystyslääkärit.
Koulutus lääkäreille Kouvolassa.

Perehtyminen ja koulutus

Perehdytysvuoro järjestetään ennen ensimmäistä työjaksoa ja se on palkallista työaikaa. Saat lisäksi avuksesi kehutun konsultaatiotukemme ja ensisijaisen pääsyn monipuolisiin koulutuksiimme. Suurin osa koulutuksistamme järjestetään Kouvolassa ja Helsingissä, mutta pidämme pienempiä koulutuksia myös paikan päällä Vaasassa. Potilastietojärjestelmä on Esko, joka päivittyy Lifecareen vuoden 2024 aikana.

Työvuorot

Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys on kohtuullisen kokoinen päivystys, missä työt tehdään päivisin kolmen ja yöllä kahden Laatupäivystäjän voimin.

Työvuorot ovat klo 8-8, 12-8, 8-21 tai 12-21 riippuen siitä, miten 20-24 h vuoroja tekevien lääkäreiden työvuorot menevät. Lääkärit käyvät pääsääntöisesti Vaasassa toiselta paikkakunnalta, minkä tähden yritämme rakentaa lyhyen ajan sisään tiiviit työputket.

Tyypillinen työviikko vakituisella lääkärillä on esim. klo 12-8 + välipäivä + 8-8 tai klo 8-21 + 8-8. Jos käyt Vaasassa vain joka toinen viikko, pidemmätkin putket onnistuvat.

Teemme töitä kahden 24 h päivystäjän voimin, mikä mahdollistaa levon ja pitkät työvuorot. Pitkälle klo 21 asti ulottuvan iltavuoron turvin varmistetaan, että iltavuorosta ei jää merkittävästi hoitamattomia potilaita yövuorolle hoidettavaksi.

Roolit tulevat jakautumaan päivystyksessä seuraavasti:

  • Yle-triagelääkäri: kokenut konkari ja tärkeä portinvartija päivystykseen otettavien potilaiden linjajaon sekä tutkimusten määrittämiseen.
  • Kävelevien potilaiden lääkäri sekä makaavien potilaiden lääkäreitä on yhteensä 2 kappaletta päivisin ja he tekevät töitä yhdessä osaamisen ja kielitaidon mukaan.

Vuoron vastuulääkäri. Roolissa hoidetaan ensisijaisesti vaativat hätätilapotilaat, joita Kouvolan päivystykseen tulee päivittäin (esim. hengitysvajaukset ja aivoverenkiertohäiriöt). Sen päälle autetaan nuorempia kollegoita. AKU1 hoitaa makaavia seurantapotilaita AKU2-lääkärin kanssa. Edellytämme roolissa kokemusta akuuttipotilaiden hoitamisesta.

Ensisijaisesti hoitaa makaavia seurantapotilaita AKU1-lääkärin kanssa. Tässä roolissa voi töitä tehdä myös kaksi LK5-kandia yhden lisensiaatin sijasta. Hyvä kesätyöpaikka, vink vink.

YLE-lääkäri keskittyy kävelevien potilaiden hoitamiseen. Ratamossa sijaitsee pohjoisen Kymenlaakson laaja yhteispäivystys, joten käveleviä, ilman lähetettä tulevia potilaita on kymmeniä päivittäin. Potilaiden hoidon tarpeen arvio tehdään STM:n asettamien ohjeiden mukaisesti. Jos haluat kehittyä nokkelaksi ja näppäräksi päätöksentekijäksi, tämä rooli on sinua varten.

Päivystyksen kokenein lääkäri tekee yleensä hoidon tarpeen arviota ja auttaa hoidon sekä tutkimusten aloittamisen vauhdittamisessa. Tavoitteena on tunnistaa kriittiset potilaat nopeasti sekä jouduttaa kaikkien muiden hoitoa. Triage-hoitajien ensisijainen työpari. Tässä roolissa teet aktiivisuudellasi kollegat iloisiksi, kun tarvittavat tutkimukset lähtevät hyvissä ajoin rullaamaan.

Laatukämppä Vaasassa.

Asuminen ja palkkaus

Järjestämme majoituksen sairaalan välittömässä läheisyydessä tuttuun tapaan laadukkaasti. Meillä on Vaasassa neljä Laatukämppää, joista yksi on iso neliö ja loput yksiöitä. Paikalta löytyy lakanat sekä pyyhkeet ja siivooja käy joka viikko. Tarjoamme majoituksen päivystäjille veloituksetta, myös vuorojen välillä.

Palkkaus perustuu työkokemukseen sekä osaamiseen ja sitä tarkastellaan säännöllisesti esihenkilönä toimivan vastuulääkärin kanssa. Korvaustaso nousee, kun pystyt hoitamaan potilaita itsenäisesti tai toimimaan vuoron vastuulääkärinä tai esimerkiksi valmistut erikoislääkäriksi.

Sijainti

Vaasan keskussairaala – Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa

Paikalle pääsee Helsingistä tai Tampereelta näppärästi junalla, Helsingistä jopa lentokoneella. Tarjoamme taksimatkat sairaalan sekä paikallisen juna/lentoaseman välillä.

Päivystystyöt Vaasassa.

Sovi yhteinen kartoitus

Ole yhteydessä meidän Hermanniin tai Vihin, niin sovitaan puhelu tai tapaaminen, jossa voimme yhdessä pohtia juuri sinulle sopivan seuraavan ura-askeleen.

Voit myös laittaa meille viestiä alla olevan lomakkeen kautta. 

Hermanni Kärkkäinen

hermanni@laatupaivystys.fi
040 808 5423

Vi Nguyen.

Vi Nguyen

vi@laatupaivystys.fi
050 430 1291