Search
Close this search box.

Päivystystyö Porissa

Satasairaala on tunnettu monipuolisesta päivystyspoliklinikastaan. Satakunnan yhteispäivystys toimii Porissa, Pataässien kotikaupungissa. Laatupäivystäjänä pääset hoitamaan keskussairaalatason päivystyksessä potilaita monipuolisesti oman osaamistasosi mukaan ja kehittymään kliinikkona.

Laatupäivystyksellä on paikalla aina kolme tai neljä lääkäriä, joten voit lähteä töihin myös kaverisi kanssa. Päivystysalueella on töissä myös kokeneempia sekä erikoisalapäivystäjiä, joita voi konsultoida ja joiden kanssa potilaita hoidetaan tiiminä.

Tarjoamme mielenkiintoisen työnkuvan lisäksi laadukkaan majoituksen Porin keskustassa sekä laatuyhteisön. Palkkaus perustuu kokemustasoon sekä osaamiseen.

Kenelle työ sopii?

Työllistämme lisensiaatteja, joilla on aiempaa kokemusta päivystystyöstä tai kiirevastaanotoilta. Vaatimustaso läpimenoajoille on kolme makaavaa potilasta kahden tunnin aikana tai kaksi kävelevää potilasta tunnissa.

Otamme lääkäreitä mieluusti töihin vähintään muutaman kuukauden jaksoille, mutta kokeneet päivystäjät voivat tulla lyhyemmillekin keikoille. 

Vastaamme yle-linjojen seuranta- sekä aula-linjasta ja triage-lääkärin toiminnasta. Potilaat ovat kattavasti akutologian potilasmateriaalia, sillä sairaalassa on tiukat kriteerit erikoissairaanhoidon puolelle päätymiseen. Nyrkkisääntönä potilaat hoidetaan yhdellä linjalla loppuun asti, erikoisalapäivystäjän konsultaatioiden kautta. Siirtämistä toiselle listalle pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään.

Päivystystyö Porin Satasairaalassa.
Koulutus lääkäreille Kouvolassa.

Perehtyminen ja koulutus

Työjakson alkaessa järjestämme sinulle hyvän perehdytyksen lisäksi kehutun konsultaatiotuen. Vuorossa on aina kokeneempi kollega töissä (tyypillisesti triage-vuoro), joten käy rohkeasti myös haastavampien potilaiden kimppuun – erikoisalapäivystäjät opastavat tässä mieluusti. Potilastietojärjestelmänä on Lifecare.

Laatupäivystyksen lääkärinä saat myös ensisijaisen pääsyn monipuolisiin koulutuksiimme, joita järjestetään Helsingissä ja Kouvolan simulaatiokeskuksessa.

Työvuorot

Tarjoamme monipuolista työtä akutologiasta ja päivystystyöstä kiinnostuneille lääkäreille yhteispäivystyksen yle-puolella vuoden jokaisena päivänä. 

Vuorot on joka päivä seuraavasti: klo 8-23 SEURANTA, klo 08-22 TRIAGE, klo 11-02 15  ja 17-08 AULA. Päivystysosaston kierto on klo 8-16, jonka jälkeen on mahdollisuus tehdä iltavuoroja arkisin klo 16-22 lasten tk-päivystyksessä keskussairaalan tiloissa. Viikonloppuisin voi yleensä tehdä ylimääräisenä lääkärinä 10 tunnin lasten päivystysvuoron klo 10-22 välillä.

Tyypillisesti laatupäivystäjät tekevät 2-3 pitkää työvuoroa peräkkäin. Loppuviikon voi keskittyä esimerkiksi tutkimustyöhön tai kuuntelemaan tuulen huminaa.

Seurannassa keskitytään ensisijaisesti makaavien paaripotilaiden hoitamiseen. Tässä tulee tutuksi flimmeri, oudot väsymykset, infektio, vatsakivut sekä lievät neurologiset oireet.

Tärkein rooli päivystyksessä. Vastaa päivystyksen flowsta eli potilaiden hoitamisen sujuvuudesta. Toimii hoitajakonsulttina, laittaa tutkimuksia alulle sekä jeesaa nuorempia kollegoita.

Ensisijaisesti kävelevien potilaiden vastaava lääkäri. Jokapaikanhöylä. Pikakokeilla, kliinisellä arviolla ja röntgenkuvilla pärjää yleensä pitkälle. Hoitajatyöpari on apunasi tässä roolissa.

Ylimääräinen päivävuoro päivystysosastolla, missä kierretään esim. edellisenä iltana sairaalaan otettuja potilaita, joiden ennakoidaan kotiutuvan 1-2 vuorokauden kuluessa. Tänne sijoitetaan vasta, kun talon tavat on tulleet tutuiksi.

Ylimääräinen päivä- tai iltavuoro. Lasten pth-päivystys järjestetään erillisenä muusta yhteispäivystyksen toiminnasta ja sinne järjestetään yleensä oma lääkäri.

Asuminen ja palkkaus

Jos työskentelet muualla kuin kotipaikkakunnallasi, järjestämme sinulle viihtyisän asunnon läheltä työpaikkaasi. Kaveriporukoille voimme myös järkätä kodikkaan kimppakämpän. Majoittuminen tapahtuu laatukämpissä, joista löytyvät aina pyyhkeet ja petivaatteet. Siivooja käy joka viikko maanantaisin ja torstaisin.

Palkkaus perustuu työkokemukseen sekä osaamiseen ja sitä tarkastellaan säännöllisesti esihenkilönä toimivan vastuulääkärin kanssa. Korvaustaso nousee kun pystyt hoitamaan potilaita itsenäisesti tai toimimaan vuoron vastuulääkärinä tai esimerkiksi valmistut erikoislääkäriksi.

Sijainti

Satasairaala – Sairaalantie 3, 28500 Pori

Poriin on helppoa tulla jo edellisenä iltana majoittumaan, sillä sairaala sekä majoitukset sijaitsevat juna-aseman vieressä. Jos tulet paikalle junalla, tarjoamme taksimatkat juna-aseman, keskussairaalan sekä majoituksen välillä. Kysy tästä lisää.

Sovi yhteinen kartoitus

Ole yhteydessä meidän Hermanniin tai Vihin, niin sovitaan puhelu tai tapaaminen, jossa voimme yhdessä pohtia juuri sinulle sopivan seuraavan ura-askeleen.

Voit myös laittaa meille viestiä alla olevan lomakkeen kautta. 

Hermanni Kärkkäinen

hermanni@laatupaivystys.fi
040 808 5423

Vi Nguyen.

Vi Nguyen

vi@laatupaivystys.fi
050 430 1291