Search
Close this search box.

Päivystystyö Kouvolassa

Kouvolan uudenkarheassa Ratamokeskuksessa tarjoamme monipuolista työtä akutologiasta ja päivystystyöstä kiinnostuneille lääkäreille ympärivuorokautisesti. Päivystyksessä on 24/7 CT-kuvantamisen mahdollisuus, mikä mahdollistaa Kouvolan alueen potilaille laajan päivystyksen myös yöaikaan.

Ratamon päivystys on Laatupäivystyksen ja Kymen HVA:n yhteinen kruununjalokivi. Suositussa päivystyksessä työskentelee lukuisia akuuttilääketieteen erikoislääkäreitä ja muita kokeneita päivystäjiä. Kouvolassa ei ole erikoisalajakoa potilaiden välillä, vaan kaikki päivystäjät hoitavat kaikenlaisia potilaita. Työskentely vaatii paljon, mutta antaa enemmän. 

Tarjoamme mielenkiintoisen työnkuvan lisäksi ihan kingin työyhteisön ja tietenkin laatumajoituksen. 

Kenelle työ sopii?

Työn koulutusvaatimus on LK5: kaksi kandia voi työskennellä yhden LL:n sijasta. Makaavia AKU-potilaita tulisi pystyä hoitamaan kaksi ja YLE-potilaita kolme tunnissa.

Nuorilta lisensiaateilta edellytämme kokemusta päivystystyöstä ja intoa opetella uutta. Toivomme sitoutumista vähintään puolen vuoden työjaksolle hyvän oppimiskokemuksen takaamiseksi. Kokeneille lääkäreille pystymme järjestämään lyhyempiä jaksoja.

Ratamossa päivystäessä et ole koskaan yksin – paikalla on ympäri vuorokauden muitakin laatupäivystysläisiä. Lisäksi AKU1-päivystäjänä toimii kokenut kollega, jonka voit aina pyytää avuksi ongelmatilanteissa. Mikäli olet kiinnostunut kehittymään laatupäivystäjäksi, Kouvola on sinua varten.

Koulutus lääkäreille Kouvolassa.

Perehtyminen ja koulutus

Työjakson alkaessa järjestämme sinulle hyvän perehdytyksen lisäksi kehutun konsultaatiotuen. Kymenlaaksossa käytetään Lifecare-potilastietojärjestelmää. Laatupäivystyksen lääkärinä saat myös ensisijaisen pääsyn monipuolisiin koulutuksiimme. Suurin osa koulutuksista järjestetään kätevästi juuri Kouvolassa meidän täysin varustellussa koulutustila Olkkarissa.

Työvuorot

Ratamokeskuksen päivystys toimii ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä. Laatupäivystyksen lääkäreitä on paikalla seuraavasti: klo 8-22 AKU1, AKU2 ja YLE, klo 8-20 TRIAGE ja klo 22-8 AKU1 ja AKU2.

Tyypillisesti laatupäivystäjät tekevät 2-3 pitkää työvuoroa peräkkäin. Myös 24 tunnin vuorojen tekeminen on mahdollista, sillä öisin paikalla on kaksi päivystäjää ja lepäämäänkin pääsee. Ratamon vuorot varataan pitkän aikaa etukäteen ja työjaksoista sovitaan hyvissä ajoin.

Vuoron vastuulääkäri. Roolissa hoidetaan ensisijaisesti vaativat hätätilapotilaat, joita Kouvolan päivystykseen tulee päivittäin (esim. hengitysvajaukset ja aivoverenkiertohäiriöt). Sen päälle autetaan nuorempia kollegoita. AKU1 hoitaa makaavia seurantapotilaita AKU2-lääkärin kanssa. Edellytämme roolissa kokemusta akuuttipotilaiden hoitamisesta.

Ensisijaisesti hoitaa makaavia seurantapotilaita AKU1-lääkärin kanssa. Tässä roolissa voi töitä tehdä myös kaksi LK5-kandia yhden lisensiaatin sijasta. Hyvä kesätyöpaikka, vink vink.

YLE-lääkäri keskittyy kävelevien potilaiden hoitamiseen. Ratamossa sijaitsee pohjoisen Kymenlaakson laaja yhteispäivystys, joten käveleviä, ilman lähetettä tulevia potilaita on kymmeniä päivittäin. Potilaiden hoidon tarpeen arvio tehdään STM:n asettamien ohjeiden mukaisesti. Jos haluat kehittyä nokkelaksi ja näppäräksi päätöksentekijäksi, tämä rooli on sinua varten.

Päivystyksen kokenein lääkäri tekee yleensä hoidon tarpeen arviota ja auttaa hoidon sekä tutkimusten aloittamisen vauhdittamisessa. Tavoitteena on tunnistaa kriittiset potilaat nopeasti sekä jouduttaa kaikkien muiden hoitoa. Triage-hoitajien ensisijainen työpari. Tässä roolissa teet aktiivisuudellasi kollegat iloisiksi, kun tarvittavat tutkimukset lähtevät hyvissä ajoin rullaamaan.

Asuminen ja palkkaus

Jos työskentelet muualla kuin kotipaikkakunnallasi, järjestämme sinulle viihtyisän asunnon läheltä työpaikkaasi. Kaveriporukoille voimme järkätä kodikkaan kimppakämpän. Majoittuminen tapahtuu laatukämpissä, joista löytyy aina pyyhkeet ja petivaatteet. Siivooja käy joka viikko.

Palkkaus perustuu työkokemukseen sekä osaamiseen ja sitä tarkastellaan säännöllisesti esihenkilönä toimivan vastuulääkärin kanssa. Korvaustaso nousee, kun pystyt hoitamaan potilaita itsenäisesti tai toimimaan vuoron vastuulääkärinä tai esimerkiksi valmistut erikoislääkäriksi.

Sijainti

RatamokeskusRuskeasuonkatu 3, 45100 Kouvola

Kouvolaan on helppoa tulla jo edellisenä iltana majoittumaan, sillä Ratamokeskus on kävelymatkan päässä juna-asemalta. Mestoille pääsee helposti niin autolla kuin julkisilla.

Sovi yhteinen kartoitus

Ole yhteydessä meidän Hermanniin tai Vihin, niin sovitaan puhelu tai tapaaminen, jossa voimme yhdessä pohtia juuri sinulle sopivan seuraavan ura-askeleen.

Voit myös laittaa meille viestiä alla olevan lomakkeen kautta. 

Hermanni Kärkkäinen

hermanni@laatupaivystys.fi
040 808 5423

Vi Nguyen.

Vi Nguyen

vi@laatupaivystys.fi
050 430 1291