Kouvola

Laatupäivystyksen betonista valettu sydän

Kouvola. Kouvostoliitto. Betonihelvetti. Laatupäivystyksen sydän. Se mistä kaikki sai alkunsa.

Työllistämme kymmeniä lääkäreitä Pohjois-Kymenlaaksossa Kouvolan alueella. Töitä on tarjolla sekä Pohjois-Kymen sairaalan akuuttilääkäripäivystyksessä, vuodeosastoille, palliatiivisessa yksikössä sekä terveyskeskuksissa.

Olemme tunnettuja hyvästä hengestä lääkäreidemme keskuudessa Kouvolan alueella. Täällä todellakin puhalletaan yhteen hiileen ja kaikki auttavat toisiaan.

Kouvolan alueen työt soveltuvat hyvin myös vastavalmistuneille lääkäreille tk-palveluiden tekemiseen. Suosittelemme vähintään 4-6kk työjaksoa rotaatiolla, missä kerrytät työkokemusta tk-vuodeosastolta, vastaanotoilta sekä päivystyspoliklinikalta. Töitä voi tehdä joko yhdessä paikassa tai jaksoittain terveyskeskuksen, osaston ja päivystyksen välillä esim. parin kuukauden kierrolla. Jälkimmäinen vaihtoehto on mainio tapa kerryttää monipuolisesti työkokemusta.

Terveyskeskustyö

Kouvolan seudulla on useampi terveyskeskus missä töitä voi tehdä toiveiden sekä tilanteen mukaan. Työ on monipuolista sisältäen kaikkia terveyskeskustyön osa-alueita. Työnkuvaa voidaan muokata toiveidesi pohjalta. Terveyskeskustyöstä on mahdollista saada osin myös terveyskeskus- sekä erikoistumispalveluita.  

Parasta terkkarityössä on että Laatupäivystyksen työntekijänä et ole koskaan yksin! Paikalla olevien kollegoiden lisäksi Laatupäivystyksellä on osastolla ja terveyskeskuksissa työskenteleville lääkäreille mobiilikonsultaatiomahdollisuus. TK-kollegoiden välillä on hyvä henki ja päivittäiset lounashetket ovat yksi työpäivän hauskimpia hetkiä.

Osastotyö

Osastotyö tapahtuu viidellä POKS:in vuodeosastolla virka-aikaan painottuen. Toimenkuva on monipuolista vuodeosastohommaa. Kullakin vuodeosastolla työskentelee 1–2 lääkäriä, joten kuorma on kohtuullinen. Laatupäivystys järjestää osastoille seniorilääkärin, joka on tukena tarvittaessa osastonlääkäreille päivittäisillä kierroilla. Pääset oppimaan myös esim pleura- ja askitespunktioita sekä muitakin ultraäänitaitoja ammattilaisten opastuksessa.

Sokerina pohjalla: POKSissa on päivittäin paikalla esim. kirurgit sekä sisätautilääkärit, joten lisätutkimukset kuten UÄ, CT, skopiat, erikoisalavastaanotot jne. järjestyvät potilaille erittäin näppärästi.

Päivystys

Päivystystyö on monipuolista ja tapahtuu Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä, joka on aluesairaalatasoinen akuuttilääketieteen päivystys ilman perinteistä KIR/KONS jakautumista. Täällä pääset hoitamaan potilaita laidasta laitaan. Laatupäivystyksen kautta POKS:issa työskentelee klo 8–22 kolme lääkäriä ja klo 22–8 kaksi lääkäriä. Vähintään kaksi vuorossa olevista lääkäreistä on kokeneempia päivystäjiä ja monesti toinen heistä on akuuttilääketieteen erikoislääkäri.


Noin puolet aktiivisista päivystäjistämme on anestesiataitoisia. Meillä on päätyönään esimerkiksi FINHEMS-työtä helikopterissa tai muuta anestesiatyötä tekeviä lääkäreitä sekä akuuttilääketieteen erikoislääkäreitä (meillä työskentelee 5 AKU-EL:ää). Hoidamme päivystyksessä anestesiassa tehtäviä toimenpiteitä esim. CV:t ja humautukset luksaatiota varten.

Ota yhteyttä