Tyoterveys-Akatemia_logo_nega

Pätevöidy työterveyslääkäriksi kanssamme

Työterveys-Akatemia on alasta innostuneelle lääkärille suunniteltu kehittymismahdollisuus, joka ei ole sidottu tietylle paikkakunnalle. Vuoden kokonaisuuteen kuuluu Työterveyslaitoksen noin puolen vuoden virallinen koulutus ja käytännön työskentelyä työterveydessä. Kun tulet meille vuodeksi töihin, saat työterveyslääkärin pätevyyden ja rutkasti arvokasta kokemusta alalta.

Akatemia sopii erityisesti lääkäreille, jotka ovat jo tehneet jaksoja terkassa tai suorittaneet terkkapalvelut, YEK:n tai Laatupäivystys Akatemian. Työterveys-Akatemia alkaa vuoden välein syksyllä, ja haku on käynnissä 13. huhtikuuta saakka.

Työterveys-Akatemian ensimmäisellä puoliskolla käyt Työterveyslaitoksen virallisen koulutuksen, joka pätevöittää sinut toimimaan työterveyslääkärinä. Samalla työskentelet työterveydessä ja saat koulutuksen opit heti käytäntöön. Aloitat työjaksosi helpommilla Kela 2 -potilailla ja alat harjoitella Kela 1 -potilaiden hoitamista.

Akatemian toisella puoliskolla olet käynyt koulutuspäivät, suorittanut tehtävät ja valmistut koulutuksesta Työterveyslaitoksen virallisella työterveyslääkärin pätevyydellä. Tämän myötä työpanos suuntautuu enemmän Kela 1 -segmentin terveydenhoitoon ja ennaltaehkäisevään sekä vaativampaan työterveyssektorin toimintaan. Työ muuttuu monipuolisemmaksi ja voit ottaa enemmän vastuuta asiakkuuksien hallinnasta sekä työskennellä osittain etänä. Virallisen pätevöitymisen saaminen näkyy myös palkassa.

Koulutukset

Tarjoamme akatemialaisille Työterveyslaitoksen työterveyshuoltoon pätevöittävän moniammatillisen koulutuksen (15 op). Koulutukseen kuuluu 15 koulutuspäivää, itsenäistä etäopiskelua sekä tehtäviä. Koulutuksen myötä saat pätevöitymisen, jolle on kysyntää. Voit myös hyväksilukea opinnot, jos lähdet tulevaisuudessa erikoistumaan.

Virallisen kurssin lisäksi työterveyden erikoislääkärimme kouluttaa akatemialaisia säännöllisesti omalla koulutustilallamme. Laatupäivystyksen lääkärinä sinulla on varmistettu pääsy kaikkiin muihinkin koulutuksiimme (pois lukien Olhava ja Pyhä EMC).

Konsultaatiotuki

Laatupäivystyksen lääkärinä saat oman sähköisen konsultaatiotukiryhmän, jossa voit matalalla kynnyksellä konsultoida vastuulääkäreitämme niin potilastilanteissa kuin urapolullakin. Lisäksi kokenut työterveyslääkärimme on tukenasi koko vuoden ajan ja auttaa sinua erityisesti työterveyden kiemuroiden syövereissä.

Vastuulääkärin konsultaatiotuki.
Työterveys-Akatemia.

Sijainti

Työterveys-Akatemiassa sijainnin suhteen on joustoa niin koulutuksen kuin työskentelypaikankin osalta. Virallista koulutusta järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa, joista jälkimmäisessä on eniten tilaa. Koulutuksessa on vain kymmenen lähipäivää, joihin tarjoamme matkat ja majoituksen.

Työterveyspaikkoja meillä on tällä hetkellä Helsingissä, Joensuussa ja Pohjanmaan alueella laajasti. Kartoitamme yhdessä kanssasi sinulle sopivan työterveyden. 

Asuminen ja palkkaus

Jos työskentelet muualla kuin kotipaikkakunnallasi, järjestämme sinulle viihtyisän asunnon läheltä työpaikkaasi. Kaveriporukoille voimme myös järkätä kodikkaan kimppakämpän.

Ensimmäisen puolen vuoden ajan palkka on kaikille akatemialaisille 65 euroa tunnilta. Kun olet suorittanut pätevöittävän koulutuksen, palkkasi nousee työn haastavuuden ja osaamistasosi mukaiseksi. 

Työterveys-Akatemian aloitusajat

Työterveys-Akatemia käynnistyy vuoden 2023 syksyllä. Haku ensimmäiselle kurssille on auki 13.4. saakka ja ilmoitamme mukaan valituille toukokuun aikana. Vaikka kurssi alkaa syksyllä, voi työt aloittaa joustavasti jo aiemmin.

Palautteita osastotyöjaksosta

Työterveys-Akatemiaan valituille tarjoamme

  • Työterveyshuoltoon pätevöittävän moniammatillisen koulutuksen (arvo 4000 e)
  • Huippuammattilaisten konsultaatiotuen potilastilanteissa ja urapolulla
  • Alkuun 65 euron tuntipalkan, pätevöitymisen myötä osaamistasoa vastaavan palkan.

Hae mukaan Akatemiaan

Usein kysytyt kysymykset

Virallisia työterveyteen pätevöittäviä koulutuksia järjestetään muutaman kerran vuodessa, ja niihin on haku n. 5 kk etukäteen. Suosittelemme työterveysjakson aloittamista jo kuukauden tai pari ennen kurssin alkamista, jotta työt ehtivät tulla tutuksi.

Työterveyslaitoksen työterveyshuoltoon pätevöittävä moniammatillinen koulutus on täydennyskoulutus, joka antaa lääkärille valmiudet toimia työterveyshuollon tehtävissä osa-aikaisesti. Työterveydessä toimivalla lääkärillä tulee olla vähintään 15 opintopisteen laajuinen työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus kahden vuoden kuluessa siitä, kun hän siirtyy työterveyshuollon tehtäviin. Koulutukseen ja pätevöitymiseen voit tutustua tarkemmin Työterveyslaitoksen sivuilla.

Osittainen etätyö on mahdollista. Mitä pidempään työskentelee samassa työpisteessä, sitä joustavammin töitä on mahdollista tehdä myös etänä.